213878
Książka
W koszyku
Oprócz najważniejszych informacji o 170 roślinach popularnych w całej Europie encyklopedia ta zawiera cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Znajduje się w niej obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym w książce zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615.322 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Nuova enciclopedia delle erbe : riconoscimento e uso medicinale, alimentare, aromatico, cosmetico, 2012
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej